Pages: (6) « First ... 4 5 [6]  ( Go to first unread post )

Milyen Könyvet Olvasol épp?
GothMan
Posted: Jun 16 2009, 11:28 AM

Administrator

Group: Admin
Member No.: 1

Egy kicsit elhanyagoltam a bejegyzéseket, de most megpróbálom pótolni...

David Rosenfelt: Az eltűnt bizonyíték - Tárgyalótermes krimi/thriller; szórakoztató, köszönhetően a remek humorának (néhol Kishont juttatja eszembe), de a megoldás nem ül eléggé, a történet pedig sántikál. De a stílusa miatt élvezhető volt.

Federico Andahazi-Kasnya: A harmadik nővér - A gótikus kollekcióm egy eddig el-nem-olvasott darabja volt ez. A sztori a Villa Diodatiban játszódik Byron, a Shelley házaspár és Polidori főszereplésével - az utóbbira és élete művére, a "Vampyre"-re koncentrálva. Gyönyörűen megírt rémtörténet, ami erőteljesen szex-központú, olyannyira, hogy a könyv központi témája a... hogyis mondjam csak: hímivarsejt. blink.gif Nem tudom, egy nőnek biztos más egy ilyen sztorit olvasgatni, nekem viszont többször volt gyomorforgásom közben... dry.gif Mindenesetre remek kis könyv, a végén még egy komoly fricska is elfér... tetszett! tongue.gif

--------------------
GothMan
Posted: Jun 18 2009, 08:21 PM

Administrator

Ludwig Tieck: A szőke Eckbert - Na, ez most egy nagyon speciális és kellemes meglepetés volt! smile.gif Egy kedves ismerősöm mivel tudta, hogy nagyon szeretem a német romantikát, említette a minap, hogy lefordított egy Tieck novellát, és ha kíváncsi vagyok rá, elküldi nekem. Nagyon örültem neki, márcsak azért is, mert magyarul Tieck próza eddig még nem igazán jelent meg (pedig ha valaki, ő megérdemelné a figyelmet...), ráadásul ez az egyik leghíresebb írása. Elolvastam és elolvadtam természetesen... rolleyes.gif Remek történet, mázsányi súllyal, gótikával, pszichológiával és természetesen mesével! A fordítás pedig biztos vagyok benne, hogy csak dobott rajta még, mert az is zseniális. Köszönöm Juli! wink.gif

--------------------
GothMan
Posted: Jun 29 2009, 09:52 AM

Administrator

Poe és követői - Rémísztő történetek / Horrible Stories -- Egy régi darab a gótikus gyűjteményemből, ami valamiért eddig kimaradt. Egyébként egy kétnyelvű novellagyűjtemény, olyan szerzőktől, mint Poe, Lovecraft, Doyle, Stevenson, Dickens, Bierce, King, Stoker, James, London, Saki. Nem igazán fogtak meg e novellák egyébként, nagy nevek ide, vagy oda. Persze, lehet, hogy csak nem megfelelő hangulatban voltam. mellow.gif

--------------------
GothMan
Posted: Sep 21 2009, 07:52 PM

Administrator

Raymond Chandler: Asszony a tóban - Ez volt az első Marlowe történet, amit olvastam, de nagy valószínűséggel az utolsó is. Nem azt mondom, hogy rossz, nekem ez azért elég régimódi krimi volt. Mert krimikben inkább a pörgősebbekre bukom. wink.gif

--------------------
GothMan
Posted: Oct 10 2009, 09:56 PM

Administrator

Philip Pullman: Északi fény - A mozikban Az arany iránytű címmel futott, és nagyon tetszett anno. Ezért úgy döntöttem, hogy elolvasom mind a három részt, lesz, ami lesz. Íme az első.
Rendkívül szórakoztató könyv! A mozihoz képest jóval sötétebb egyébként, minden, csak nem gyerekenek való írás. Nemcsak, hogy hullanak az emberek, de elég erőteljes szexualitás is jelen van (na jó, mondjuk inkább úgy, érzékiség talán) benne. A történet egyébként egy olyan - párhuzamos - világban játszódik, ahol az embereknek daimonjuk van, ami tulképp a lelkük egy része, ami valamilyen állat alakjában állandóan velük van, és amivel kommunikálni is tudnak. A főhős egy 11 éves kislány, aki, mint kiderül, egyfajta kiválasztott, és akinek rendet kell rakni a világok között. Ebben a világban egyébként a katolikus egyház uralkodik, modernkori inkvizícióval és egyebekkel, sokan támadták is az írót emiatt, aki bevalottan ateista - ám én mégis úgy érzem, hogy ez egy nagyon vallásos könyv, csak épp nem a hagyományos megközelítésben. És ez nekem nagyon tetszik. wink.gif

--------------------
GothMan
Posted: Nov 15 2009, 08:28 PM

Administrator

Philip Pullman: A titokzatos kés

--------------------
« Next Oldest | Általános irodalom | Next Newest »

Topic OptionsPages: (6) « First ... 4 5 [6] 

Hosted for free by InvisionFree (Terms of Use: Updated 7/7/05) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.3348 seconds | Archive